E-Bülten listemize abone olun.

ABONE OL
0
Influencer Marketing: Dijital Pazarlamanın Kanaat Önderleri

Influencer Marketing: Dijital Pazarlamanın Kanaat Önderleri

Sosyal medya ağlarıyla birlikte pazarlama stratejileri adeta boyut atladı. Nasıl mı? Modern çağın tüketicileri, aynı anda markaların gönüllü pazarlama departmanına dönüştü. Haliyle dijital pazarlamada “gerçek deneyimler” ciddi bir potansiyel yarattı.

 

Evet, evet fenomen olmaktan bahsediyoruz. Sosyal medyada tek sözüyle kitleleri harekete geçiren fenomenler, “influencer marketing” gibi havalı bir kavramı daha çok duymamızı sağladı.

 

Elbette, büyük küçük pek çok marka kanaat önderlerinin yarattığı bu etkileşimi verimli bir şekilde kullanmak istiyor. Bu istekte son derece haklılar tabi ki. Çağın modern tüketicisi olarak artık hiç kimse, uzun uzadıya reklama maruz kalmak istemiyor. Dolayısıyla reklam veren ve reklam tasarlayan insanlar da markayı tüketicinin gözüne sokmadan, “Bakın burada biz de varız. Üstelik tam da ihtiyacını duyduğunuz şeyiz” diye gizli kapaklı mesaj vermenin derdine düşüyor.

 

İşte tam da bu noktada yardımımıza sosyal medya fenomenleri yetişiyor. Youtube, Instagram, Snapchat, Twitter ve Facebook başta olmak üzere, içerik yönetimiyle on binlerce kişiye ulaşan, hedef kitlesini hayran kitlesine dönüştürmüş bu fenomenler, aynı zamanda çağın gerekliliğini sağlayarak marka beklentilerini hayata geçiriyor.

 

“Fenomen pazarlaması” olarak nitelendirebileceğimiz “influencer marketing” diğer pazarlama yöntemlerine göre neden daha çok etkili?

 

Gelin, bu sorunun cevabına birlikte göz atalım.

 

  • Potansiyel Müşterileri Kucaklıyor

Sosyal medya ağlarında büyük bir kitle tarafından takip edilen fenomenler, marka için binlerce, hatta on binlerce potansiyel müşteri demek. Kısa süre içinde, doğru mesaj tasarımıyla hep ulaşmak istediğiniz hedef kitleye “influencer marketing” stratejisiyle ulaşabilirsiniz.

 

  • Gerçek Deneyimi Yansıtıyor

“Ben kullandım, çok da memnun kaldım.” Hangimiz sevdiğimiz, güvendiğimiz birinden bu cümleyi duyup da harekete geçmedi ki? İşte “influencer marketing” tam da buna odaklanıyor. Fenomenler, gerçek deneyimlerini takipçileriyle paylaşırken son derece samimi bir pazarlama iletişimi gerçekleştirmiş oluyor.

 

  • Az Maliyet < Çok Etkileşim

Bazen büyük reklam bütçeleriyle markalar istedikleri hedeflere ulaşamayabilir. Etkisini kaybetmiş geleneksel pazarlama stratejileri yerine yeni nesil çözümler arıyorsanız fenomen pazarlamasını mutlaka bir yerlere not edin. Zira daha az maliyetle, kısa süre içinde daha çok etkileşimi kucaklayabilirsiniz.

 

  • Samimi Marka Kimliği

Markalar, samimi olduğu müddetçe, daha kalıcı. Ve fenomen iletişimi,  bunu çok çaba harcamadan hayata geçiriyor. İddialı sloganlarla, yüksek vaatlerle de değil üstelik. Sadece kendisi olarak marka adına içerik geliştiren fenomenler, en basit haliyle tüketici ile marka arasında duygusal bağ inşa ediyor.

 

Siz de sosyal medya pazarlamasında markanız için bireysel bir deneyim yaratmak istiyorsanız “influencer marketing” stratejisine bir şans verebilirsiniz.

 

 

 

0

Yorumlar