E-Bülten listemize abone olun.

ABONE OL
0
2021 Web Tasarım Trendleri

2021 Web Tasarım Trendleri

Her yıl olduğu gibi 2021’de en yeni web tasarım trendlerini beraberinde getiriyor. Kullanıcı deneyimini ve etkileşimini artırmaya yönelik tasarımlar alışılagelmiş grafiklerden çok daha fazlasını fonksiyonel bir şekilde sunuyor. Yaratıcılık ve teknoloji gibi hızla değişen iki etkenin varlığı düşünüldüğünde, web tasarım trendlerinin ve tekniklerinin sürekli olarak değişmesi aslında şaşırtıcı değil. Duygusal tasarımın öne çıktığı minimalist temaları ile işte 2021’in web tasarım trendleri!

Artırılmış Kullanıcı Deneyimi İçin Karanlık Mod

Açık renkli metin, simge ve arayüz gibi ögeleri koyu bir arka plana yerleştirmek basit gibi görünse de oldukça güçlü bir teknik. Zarif görünümün ötesinde göz stresini azaltma ve pil tasarrufu  gibi kullanıcılara sağladığı önemli faydalarıyla, 2020’ye hakim olan karanlık mod trendinin 2021’de sona ermesi pek olası görünmüyor. YouTube, İnstagram, WhatsApp,  Facebook Messenger ve Chrome gibi ünlü web siteleri ve mobil uygulamalarının yanı sıra Android ve Apple işletim sistemlerinin en son sürümleri ışıkları birbiri ardına kapatıyor.

Zamansız Çizgilerle Minimal Tasarım

Minimalizm, modası asla geçmeyecek klasik bir web tasarım trendi. Biçimleri ve özellikleri yıllar içinde değişse de bu elegan stilin temel unsurları, özgün web tasarım çalışmalarında hala korunuyor. Minimal tasarım öğeleri; zarafet, kullanılabilirlik ve sadelikle kullanıcıların ve tasarımcıların kalbini kazanıyor. Web tasarımında minimalizm, minimalist grafikler ve sınırlı renk varyasyonlarından, minimum içerik ve site içinde en az tıkla gezinmeye kadar birçok anlama gelebiliyor. Bir web sitesinde minimalizme ulaşmanın en hızlı yolu, büyük paragrafları bir video klip veya görüntü biçiminde görsel içerikle değiştirmekten geçiyor.

Siyah & Beyaz Sayfalar

Minimalizmi en basit haliyle, siyah ve beyaz renk paletiyle ilişkilendiren modern web sitelerinin sayısı her geçen gün artıyor. Büyük ve gri tonlamalı görsellerle öne çıkan tasarımlar profesyonelliği sadelikle mükemmel bir şekilde harmanlıyor. Temiz ve düzenli bir görünüme sahip olduğu sürece siyah beyaz bir tema, kişisel web sitelerinden e-işletmelere kadar farklı kullanıcı profilleri için mobil uyumluluk seçeneği ile kolayca uyarlanabiliyor.

Göz Alıcı Renkler ve Fütüristik Detaylar

İzometrik tasarım tekniklerinin ve parlak renklerin bir adım öne çıkacağı  2021 yılı kullanıcılarına hiç olmadığı kadar göz alıcı sayfalar sunuyor. Mavi, mor ve pembe gibi parlak neon renk şemaları, web sitelerinin modern ve fütüristik görünmesini sağlıyor. Daha derin ve daha koyu tonların yanı sıra, parlak renkleriyle öne çıkan tasarımlar, web sitesine modern bir görünüm kazandırıyor.

 

El Yazısı ve Duygusal Tasarım Öğeleri

Web tasarımında kullanıcı merkezli yaklaşım, el yazısı içeren ögelerin kullanımında önemli ölçüde artırıyor. Çizgi film illüstrasyonları, elle çizilmiş simgeler ve el yazıları duygusal bağ kurma, ilham verme ve kişisel bir dokunuş gibi önemli amaçlara hizmet ediyor. 2020’de güçlü bir şekilde kendini gösteren bu eğilimin, 2021’de de etkisini artırarak devam etmesi bekleniyor.

 

Tasarım trendleri hızla değişirken, web sitelerinin güncel kalması için bu trendlere uyum sağlaması önem taşıyor. 2021’in öne çıkan trendleri ile özgün,profesyonel ve modern bir web sitesine sahip olmak için Sıradışı Digital  ayrıcalıkları ile şimdi tanışın!

 

*Bu yazı ilk kez siradisidigital.com/blog da yayımlanmıştır.

 

0

Yorumlar