E-Bülten listemize abone olun.

ABONE OL
0
Bu Hafta Sosyal Medya | 03-09 Nisan 2017 |

Bu Hafta Sosyal Medya | 03-09 Nisan 2017 |

Zamanın itekleyen gücü olarak değişim, her yerde. Teknolojik ve dijital dünyada ise değişim, muazzam bir ivme kaydediyor. Sıradışı Digital Experience Studio ekibi olarak,  sosyal medyada gerçekleşen anlık değişimleri çok daha yakından takip ediyoruz.

 

Elbette bildiklerimizi, gördüklerimizi ve deneyimlediklerimizi sizinle paylaşmayı çok seviyoruz. İşte bu sebeple,  son bir hafta içinde sosyal medyada gerçekleşen mühim gelişmeleri sizler için derledik.

 

Youtube’da 10 Binden Az İzlenen Kanallarda Reklam Yayınlanmayacak

Youtube’da gelir elde etmek artık pek de kolay olmayacak. Aldığı yeni kararla, 10 binden az izlenme potansiyeli olan kanallarda  reklam göstermeyeceğini açıklayan Youtube, uygunsuz içerik üreten, başkalarının videolarını yeniden yükleyerek para kazanan hesapların da önüne geçmiş olacak.

Facebook Canlı Yayınları Çok Katılımlı Hale Geliyor

Sosyal medyada canlı yayın atılımı çok ses getirdi. Facebook dijital devrim yaratan bu özelliği geliştirmeye devam ediyor. Yakın zamanda Facebook canlı yayınları, çok katılımlı hale gelecek ve yayın sahipleri diledikleri izleyicileri canlı yayına davet ederek karşılıklı yayın yapabilecekler. Şu an için sadece iOS cihazlarda test edilen çok katılılımlı Facebook canlı yayınları, kısa bir süre içinde tüm platformlarda kullanıma açılabilir.

 

WhatsApp Para Transfer Özelliğini Test Ediyor

Fijital pazarlama, büyük dev şirketleri de heyecanlandıran bir durum. Popüler mobil mesajlaşma uygulaması olan WhatsApp, platforma ödeme özelliği getirmeyi planlıyor. Şu an için Hindistan’da test edilen WhatsApp ödeme özelliği başarılı olursa kısa sürede dünyaya yayılacak.Kişiler arası para transferini başlatacak bu uygulama ile sosyal kanallar fijital yatırımlarını arttıracağa benziyor.

 

Masaüstünde Instagram Direct Mesaj Gönderimi Artık Mümkün

Mobil uygulamasıyla 2016 yılının en hızlı gelişen sosyal medya ağı; Instagram, uzunca bir zaman masaüstü kullanımı için harekete geçmedi. Windows 10 aracılığıyla tasarlanan yeni Instagram uygulaması, masaüstünde Direct Mesaj gönderimine olanak tanıyor. Bu özelliğin platform tarafından geliştirilip geliştirilmeyeceği ise şimdilik merak konusu.

 

Periscope, 360 Derece Canlı Yayın Özelliğini Tanıttı

 

Kısa bir süre önce hukuki sebepler nedeniyle ülkemizde Scope adıyla hizmet vermeye başlayan Periscope, canlı yayın özelliğinin çıkış noktası olarak kabul edilebilir. Facebook’un canlı yayın deneyiminden sonra büyük bir rekabetle karşı karşıya kalan uygulama, canlı yayın yayınlarda 360 derece çekim özelliğini resmi Twitter hesabından duyurdu

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

0

Yorumlar