E-Bülten listemize abone olun.

ABONE OL
0
2021 Yılının Grafik Tasarım Trendleri

2021 Yılının Grafik Tasarım Trendleri

Dünya paradigmasının değiştiği, yeniden şekillendiği ve belki de asla eskisi gibi olamayacağı 2020 yılını geride bıraktık. Her ne kadar zorlu bir yıl olsa da, unutulmazlar arasına kazınacak 2020’nin öğretileri de çok güçlü oldu. Pandeminin etkilerini her sektör derinden hissetti ve hissetmeye de devam ediyor. Bizi gerçek yaşamdan soyutlayarak dijital platformları daha çok ön plana çıkaran Covid-19 salgını, dijital dünyadaki normalleri de revize etmeye devam ediyor.

 

Uzaktan eğitimin gündeme geldiği, çevrimiçi alışverişin zirve yaptığı, evden çalışma düzeninin normalleştiği ve iletişim platformlarının bir tercih değil zorunluluk halini aldığı bugünlerde dijital değişime hızlı bir şekilde ayak uydurmak gerekiyor. İnsanların ve firmaların teknoloji ve dijitale dair uygulaması gereken yeni trendler, yeni paradigmaya hızla adapte olmak için bir rehber görevi görüyor. Deneyimlerimize ve araştırmalarımıza dayanarak 2021 yılının popüler grafik tasarım trendlerini sizler için derledik.

 

3D Tasarım Giderek Her Yerde

Şirket markalaması, logo tasarımı, pazarlama, illüstrasyon, animasyon ve genel anlamda grafik tasarım disiplininde de tüm alanlarda olduğu gibi dalgalanma etkisi açıkça görülüyor. Yeni bir trend olmamakla birlikte 3D tasarım trendinin 2021 yılına damga vurması bekleniyor. Özellikle artırılmış gerçeklik ve sanal gerçekliğin ivme yapmasıyla birlikte hazır yazılımların harika sonuçlar sunması tasarımlardaki 3D boyutunu yükselişe geçiriyor.

Hiper gerçek görsellerle birlikte kurgulanan 3D tasarım öğelerinin, yalnızca küçük bir unsur olarak değil, firmaların tüm markalama sürecinde inanılmaz derecede etkili olacağı tahmin ediliyor. Dijital ve fiziksel dünyanın bulanıklaşarak iç içe geçmesine zemin hazırlayan 3D tasarım, 2021 yılında hareket ve animasyonlarla bütünleşerek merkez sahnede yer edinmeye başlıyor.

Kullanıcı deneyiminin ön planda olacağı bu 3D tasarım trendleri, pratik olarak izleyicilerin ilgisini ve dikkatini çekmeye yardımcı oluyor. Kaliteli içeriğin hızla tüketildiği dijital dünyada 3D tasarım animasyon kurgusu belki de sözcükler olmadan iletişim kurmanın da yolunu açıyor.

 

Emoji Tasarımı Etkileşimi Artırıyor

Dijital dünyadaki ifadelere, basılı materyallere, web site kurgusuna duygu eklenmesine fırsat veren emojiler, artık her yerde görmeye aşina olduğumuz piktogram biçimidir. Her ne kadar emojileri Facebook, Instagram, Snapchat vb. sosyal medya platformları ile bütünleştirmiş olsak da tüm tasarımlar için emoji kullanıcı bir tepki yaratarak altta yatan duyguları iletmeye yardımcı oluyor.

Elbette, emojilerin dijital platformlarda kullanımı yeni değil. Ancak 2021 ile beraber emojiyi tasarımda kullanma eğiliminin arttığı öngörülüyor. Emojileri her yerde görmeye aşina olduğumuz için tasarımda yaratıcı uygulamalar farklı olmanızı sağlayacaktır. Vermek istediğiniz mesajı net tutarak, insanların emojileri tanımasını ve onlardan hoşlanmasını fırsat bilerek farklı stil ve tekniklerle tasarımlarınıza dahil edebilirsiniz. Bu markanıza eğlenceli bir yön katmanın yanı sıra kolayca hatırlanmanıza da katkı sağlar.

Doğadan İlham Alan Tasarım Detayları

Kusursuz tasarımın kaynağı olan doğa, aslında tasarımcılar için her dönemde ilham kaynağı olmuştur. Ancak yaşanan pandemi koşulları, eskiden oldukça sıradan görünen güneşi, yaprağı, gökyüzünü, kısacası doğayı öyle çok özlememize neden oldu ki bu tasarım boyutuna da ciddi oranda yansıdı.

Özellikle kaynakların giderek kıtlaştığı ve doğal olanın çok daha önem kazandığını bugünlerde, organik tasarım trendleri, doğayı taklit etme fikri, yumuşak toprak renkleri, yeşilin ve mavinin farklı tonları tüm tasarımlara hızla adapte oluyor.

Grafik tasarım dünyası, benzeri görülmemiş bir büyüme yaşarken zevklerin değişmesi, koşulların farklılaşması ya da teknolojinin durmadan ilerlemesi hiç fark etmiyor. 2021 grafik tasarım trendleri, heyecan verici yeniliklerden ilham almamız için dijital dünyaya farklı pencereler açmaya devam ediyor.

 

*Bu yazı ilk kez siradisidigital.com/blog da yayımlanmıştır.

 

0

Yorumlar