Estetiği ve işlevselliği bir arada tutmak oldukça zor bir iştir. 2018 yılında trend olacak bu yöntemler, web sayfalarının hem işlevsel, hem de estetik olmasını amaçlıyor. İşte, firmaların çevrimiçi varlığını güçlendirmek amacıyla uyum sağlaması gereken 2018 web tasarım trendleri…
Daha Sade Bir Sayfa Düzeni ve Kalın Tipografi
2018’de web tasarımcıların; yükleme süresi düşük olan, mobil kullanıcalara yönelik web siteleri tasarlaması olası bir durum. Dolayısıyla sayfa düzenlerinin 2017’den daha sade olması bekleniyor. Karmaşık, gösterişli unsurlardan uzak, akıcı bir sayfa düzeninin popülerleşmesi, 2018 yılının web tasarım trendleri arasında. Ayrıca tahminlere göre; orijinal yazı karakterleri, web sayfalarında daha büyük ve çarpıcı bir etki bırakarak, tipografi tasarımlarda daha da önem kazanacak.
Alt Menüler ve Yapışkan Elemanlar
Akıllı telefonlarda ve tabletlerde, aşağı kaydırarak gezinme yöntemi kullanıldığı için, menüler alt alta sıralanarak kullanıcıya doğrudan sunuluyor. 2018 yılında web siteleri alt menüler ve kaydırma yaptıkça ortaya çıkan yapışkan elemanlar oldukça popüler olacak. Kullancılar tek bir kaydırma hareketiyle sitede rahatça gezinebilecekler.
Modüller ve Düzensiz Izgaralar
Modüller sayfa düzenlerinin popülaritesi 2017 yılında zirveye ulaştı. Tasarımcılar, metinsel içerikler ve görseller arasında uyum sağlamak için, modüler sayfa düzenlerini kullanıyor. 2018 yılında bu geometrik düzenin etkisinin artması ve mobile uyumlu olması bekleniyor.
Daha Uzun İçerik Formları
Son zamanlarda, ziyaretçiler web sitelerindeki içerikleri okumak için daha istekli hale geldi. Arama motorları tarafından da optimizasyonu yüksek olan uzun içerik formlarının, 2018 yılında popüler olması muhtemel.
Kişiselleştirilmiş Siteler
Yalnızca web tasarımda değil, dijital dünyanın genelinde görülen bireye odaklanma stratejisi 2018 yılına damga vuracak. Kişilerin tarama geçmişleri hakkında veri toplayarak her kullanıcı için farklı olarak düzenlenen web siteleri, tüketicileri özel hissettirmeye yönelik bir strateji kullanıyor.
Sinemagraflar
Birçok web sitesinin hoş geldiniz ekranında video görmeye alıştık. Kullanıcıları eğlendirme ve dönüşüm noktalarına odaklanmalarını sağlama görevini, 2018 yılında sinemagrafların alması bekleniyor. Animasyonlu resim olarak tanımlanabilecek olan sinemagraflar, özellikle ürün sayfalarında popülerleşecek. Sinemagraflar, videolardan çok daha çabuk yüklendiği için, modern ve hafif web siteleri için mükemmel bir seçenek.
Ölçeklendirilebilir Vektörel Grafikler
JPG’ler, PNG’ler ve GIFLER sayfaları yavaşlattığından dolayı, vektörel grafiklerin kullanmaya başlanacağı düşünülüyor. SVG formatındaki bu dosyalar, yükleme hızını düşürmüyor ve kullanılara daha hızlı bir web sayfaları sunuyor.
Mikro Etkileşimler
Kullanıcaların sayfayı yenilemeksizin üzerinde değişiklik yapabilmesini sağlayan Mikro Etkileşimler, 2018 yılında etkisini gösterecek. Mikro etkileşimleri başlıklar altında toplamak gerekirse şu şekilde sıralayabiliriz:
-Geri bildirim sağlama (Beğen butonu gibi)
-Bir yorum yazma
-Sayfa ayarlarını değiştirme
-Sayfa yöneticisine mesaj gönderme
Mikro Etkileşimler, sayfayı ziyaret eden kullanıcılarla etkileşim halinde olmayı ve onları sitede daha fazla vakit geçirmeye teşvik etmeyi amaçlıyor.
Hareketli Tipografiler
2018’de, oldukça göze çarpan animasyonlu tipografilere rastlayacağız. Harekete geçirici bir mesaj veren bu tipografiler, statik ve sade oldukları için dikkat çekmeyi başarıyorlar.
Sanal Gerçeklik Videoları
Ekranı kaplayan arka plan videoları 2017’de trendler arasındaydı. 2018 yılında ise bir sonraki aşamaya geçilecek. 360 videolar ve sanal gerçeklik videoları ile izleyiciler muhteşem ve kapsamlı bir dijital marka deneyimi yaşayacak.
Negatif Alanı Kullanan Yazı Tipi
Trendlerde kesin olarak görülen tekniklerden birisi kalın yazı karakterlerinin negatif alanla oluşturulan kombinasyonları. Fotoğraf arka planları ve resimleri kullanarak, derin ve canlı bir izlenim yaratan tipografiler, 2018 yılı web tasarım trendleri arasında.
Degradeler ve İkili Tonlama
Parlak renklerin yaygın kullanımı, 2000’li yılların başından beri pek kullanılmasa da, degradeler ve ikili tonlama ile birleşerek sağlam bir geri dönüş yapıyor. Bu tür grafik tasarım eğilimleri, web sitelerine şık ve kaliteli bir görünüm katıyor.
Bozulmuş Görseller
‘Glitch’ (Aksaklık) efektiyle adeta harap edilmiş görseller, 2018 web tasarım trendleri arasında yer alacak. Renk kanallarını kullanarak görsel illüzyonlar yaratan bu efekt, ne kadar “bozulmuş” olsa da oldukça estetik görünüyor.
Çizim Tasarımları
Elle çizilen illüstrasyonlar ve simgeler, 2018’de web tasarımcılar tarafından sık tercih edilecek. Hızlı yüklenen ve tasarıma yaratıcılık katan bu çizimler, kağıt, ahşap, metal gibi dokularla da süslenince çok farklı bir hava veriyor.
Kırpılmış, Dağınık Tipografi
Dağınık manşetlere sahip, ziyaretçileri zorlayan ve gözleri ekranda tutmak için kırpılmış web sitelerine 2018 yılında rastlamamız olası. Bu yöntem kullanılarak; tipografiler resimlerle sıkı sıkıya örtüşerek üç boyutlu bir görünüm veriyor.
Açık Kompozisyonlar
Asimetri, dağınık elemanlar ve resimlerle çakışan metinler artık kötü bir tat vermiyor. Farklı hızlarda hareket eden görüntü katmanları ve sayfaya sığmayan büyük arkaplanlara 2018 yılında sık rastalayacağız.
Chatbotlar ve Dil İşleme
Sayfalardaki arama sekmesinin yerini akıllı sohbet robotları alıyor. Doğal dil işleme teknolojileri ise, botlara doğal insan dilini anlamak için olanak sağlıyor.
Sıradışı Digital Profesyonel Web Tasarım Çalışmalarımızdan faydalanmak ve detaylı bilgi almak için iletişime geçebilirsiniz.