E-Bülten listemize abone olun.

ABONE OL
0
2018 Grafik Tasarım Trendleri

2018 Grafik Tasarım Trendleri

Her yıl yeni tasarımlar trend olurken, bir başkaları sönüp gidiyor. 2018 yılında da popülerleşmesi beklenen bazı tasarım çeşitleri var. Önceki yılların aksine bu yıl daha cesur, daha parlak, daha kendine güvenen tasarımların ön plana çıkması bekleniyor. İşte 2018 Grafik Tasarım Trendleri…

Daha Kalın Yazı Tipleri

Cesur bir şekilde öne çıkan, devasa büyüklükte tipografiler, 2018 yılının grafik tasarım trendleri arasında öne çıkıyor. Çeşitli perspektif oyunlarıyla kendine güvenen bir tasarım oluşturuyor bu tipografi.

 

Çift Tonlamalı Tasarımlar

Bu tür tasarımlar şimdiden birçok sayfanın gözdesi olmuş durumda. Spotify’ın oynatma listelerinde göze çarpan çift tonlamalı kapakların, 2018 yılında daha popüler olması bekleniyor.

 

Retro-Modern İllüstrasyonlar

Bir tasarım hem retro, hem de modern olabilir mi? Modern vektörlerin nostaljik renk paletleri ile birleşmesi sonucunda Retro-Modern İllüstrasyonlar çıkıyor ortaya. Bir yandan geçmişe karşı saygıyla eğiliyor, bir yandan çağa ayak uyduruyorlar. Bu şekilde iki farklı dünyayı tek bir tasarımda birleştiriyorlar.

 

Yaratıcı Arkaplan Desenleri

2018 yılı Grafik Tasarım Trendleri arasında ön plana çıkan canlı arka plan desenleri, tasarım dünyasına yeni bir soluk getiriyor. Duvar kağıdı simasıyla tuhaf fakat şık duran arkaplanlar, tasarımları kişisel bir seviyeye taşıyor.

 

Parlak Degradeler

Parlak renkler ve çeşitli dokularla oluşturulan degradelerin, 2018 yılında tasarımcıların gözdesi olması bekleniyor. 2017 yılında da güçlü bir dönüş yapan parlak degradeler, deneysel tasarımlarda öne çıkacak gibi gözüküyor.

 

Animasyonlar

1999 yılının en popüler banner reklamları olan animasyonları hatırlıyorsanız, ne kadar büyük bir etki yarattıklarını aklınıza getirin. Animasyonlar günümüz itibari ile sağlam bir geri dönüş yapıyor. Daha minimal bir tarz ile modern görünüşe sahip yeni animasyonların 2018 yılı grafik tasarım trendleri arasında olması bekleniyor.

 

İzometrik Tasarım

Son yıllarda tasarım dünyasını ele geçiren düz tasarımlara tepki olarak, izometrik tasarımlar yaygınlaşmaya başlıyor. İzometrik tasarım ile üç boyutlu nesneler iki boyutlu bir yüzeyde gösterilebiliyor.

 

Bölünmüş Sayfa Tasarımı

Çarpıcı bir etki için zıt iki öğenin yan yana konulmasıyla ortaya çıkıyor bu mükemmel tasarımlar. Daha önceki yıllarda oldukça baskınlardı. 2018 yılında da bu tür tasarımların gündeme gelmesi bekleniyor.

0

Yorumlar