E-Bülten listemize abone olun.

ABONE OL
0
Gayrimenkul Sektörü Dijital Gelişim İstatistiği | Haziran 2017

Gayrimenkul Sektörü Dijital Gelişim İstatistiği | Haziran 2017

Türkiye’nin hemen hemen yerinde emlak piyasasında yaşanan değişimlere tanık oluyoruz. Özellikle büyük şehirlerde yaşanan bu dalgalanmanın hayli hızlı olduğunu söylemek mümkün. Geçtiğimiz ay, gayrimenkul sektöründe Mayıs ayı boyunca yaşanan değişimleri sizin için kaleme almıştık. Hürriyetemlak.com işbirliği ile hazırladığımız Emlak Endeksi video kurgusunda, bu kez Haziran ayının değişen konut fiyatlarına odaklanıyoruz.

 

Geçtiğimiz ay itibariyle konut sektöründe değerlenen muhitler olduğu kadar, talebi düşen lokasyonlar da var. İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya ve Eskişehir genelinde incelediğimiz gayrimenkul fiyatları, inşaat sektöründeki arz-talep ilişkisini de göz önüne seriyor.

Haziran 2017 ayı itibariyle konut sektörünü metrekare fiyatlarını baz alarak incelediğimizde İstanbul’un yine ipi göğüslediğini görüyoruz. İstanbul’da satılık konutların metrekare fiyatı 4.541 TL’den hesaplanıyor. Diğer illerle arasındaki uçurum farkı kıyaslamak isterseniz; İzmir’de satılık evlerin metrekare fiyatı 2.571 TL, Ankara’da 1.800 TL, Antalya’da  1.969 TL ve Eskişehir’de 1.640 TL olarak değer görüyor.

 

Kiralık konutların metrekare fiyatını baz aldığımızda da yine lider, İstanbul. Türkiye’nin metrepolünde kiralık evlerin fiyatı 21 TL/m2 üzerinden belirleniyor. Haziran ayında İstanbul’da değerlenen muhitler; Bayrampaşa, Bağcılıkar ve Zeytinburnu olarak istatistiklere yansıyor.

 

 

Ankara’da kiralık evlerin metrekare fiyatı 9 TL olarak yansıyor. Polatlı, Pursaklar ve Altındağ yükselişe geçerken, Kazan, Keçiören, Yenimahalle semtlerinde düşüş yaşandığını söylemek mümkün.

 

İzmir emlak piyasasında kiralık evlerin metrekare fiyatı 12 TL. İzmir’de Seferihisar, Torbalı ve Menderes semtleri değerlenirken, garip bir şekilde Çeşme, Bayraklı ve Çiğli’de küçük düşüşler mevcut.

Akdeniz’in incisi Antalya’da turizmin en yoğun olduğu bu günlerde ev fiyatları da hayli değişkenlik göstermiş durumda. 9 TL üzerinden işlem gören kiralık evlerin metrekare fiyatı, diğer illere göre oldukça uygun. Antalya’da hızlı yükselişiyle dikkat çeken muhit, Aksu oluyor. Aksu %22,8 oranında bir yükseliş yaşarken, Döşemealtı ve Manavgat da değerlenen semtler arasındaki yerini alıyor.

Genç nüfusuyla oldukça dinamik bir kent olan Eskişehir’de konut fiyatları normal seyrinde devam ediyor. Kiralık evlerin metrekare fiyatı 8 TL olarak analizlere yansırken, kent merkezi olarak nitelenen Tepebaşı ve Odunpazarı değerini yükseltmeye devam ediyor.

 

Gayrimenkul sektöründe dijital gelişim faaliyetlerini yürüttüğümüz farklı illerde konut yatırımları hızla değer kazanmaya devam ediyor. Özellikle ev sahibi olmak isteyenlerin planlamasını stratejik olarak yapmasına odaklanan dijital çalışmalarımız hakkında daha fazla bilgi almak isterseniz Sıradışı Digital Experience Studio web sitemizi ziyaret edebilirsiniz.

 

0

Yorumlar