E-Bülten listemize abone olun.

ABONE OL
0
2020 Grafik Tasarım Trendleri

2020 Grafik Tasarım Trendleri

2020 yılına sayılı günler kala, yükselişe geçen etkileyici grafik tasarım trendlerinin neler olduğu konusu ilgi çekmeye devam ediyor. Yapılan tasarımların benzersiz bir kullanıcı deneyimi yaşatması ve yenilikçi bir bakış açısına sahip olması için güncel grafik tasarım trendlerini takip etmek ve tasarımları bu yönde şekillendirmek oldukça önem taşıyor. 2020 yılına damgasını vurmanın yanı sıra birçok grafik tasarımcıya ilham kaynağı olacak grafik tasarım trendlerini burada bulabilirsiniz.

 

3D Tasarımların Yükselişi Devam Ediyor

Gelişen teknoloji ve yazılımlar ile birlikte son yıllarda yükselişe geçen ve 2019’da zirveye ulaşan üç boyutlu tasarım trendi, 2020 yılında da birbirinden gerçekçi ve etkileyici tasarımlarla bizi hayran bırakmaya devam edecek. 3D tasarımlar özellikle animasyonlarda, videolarda ve oyunlarda kendini daha çok gösterse de illüstrasyonlarda ve yazı tiplerinde de oldukça etkileyici 3D unsurlar göze çarpmaya devam ediyor.

 

Minimalist ve Ultraminimalist Tasarımlar

Grafik tasarımın birçok döneminde kendine önemli bir yer edinen ve daha az görsel kullanımıyla daha etkili mesajlar vermeyi amaçlayan minimalizm akımı, 2020 yılının en gözde tasarım trendleri arasında yer alacak. Minimalist yaklaşımın daha sadeleştirilmiş bir türü olan ve unutulmaz bir kimlik algısı oluşturmak için basit renk paleti, temel geometrik şekiller ve negatif alanları kullanan ultraminimalist yaklaşım ise bu yeni yılda adından çokça söz ettirecek tasarım trendlerinden.

 

Animasyonlar ve Hareketli Grafikler

2020 yılı grafik tasarım trendlerinde animasyonların ve hareketli grafiklerin en üst sıralarda olması bekleniyor. 2D ve 3D animasyonları ve hareketli grafikleri sosyal medya, videolar, mobil uygulamalar ve İnternet siteleri başta olmak üzere grafik tasarımla ilgili birçok alanda yoğun olarak görmeye devam edeceğiz.

 

Etkileyici Çizim ve Fotoğraf Kolajları

2020 yılında sıkça karşılaşacağımız ve kendinden bahsettirecek trendlerden bir diğeri de, tasarımlara eğlenceli ve samimi bir görünüm kazandıran etkileyici çizim ve fotoğraf kolajları olacak. “Doodling” diye de bilinen ve eğlenceli olmalarının yanı sıra tasarımlara daha kişisel bir nitelik katan çizim ve fotoğraf kolajlarının, oldukça ilginç ve yaratıcı türleri var.

 

Basit ve İzometrik İllüstrasyonlar

Bilinçli olarak basitleştirilmiş ve detaylardan arındırılmış illüstrasyonlar, görselliğe değil verilmek istenen mesaja odaklanan özellikleriyle 2020’nin grafik tasarım trendlerinde kendine önemli bir yer buluyor. 3 boyutlu nesnelerin 2 boyutlu bir düzlemde gösterilmesini sağlayan izometrik illüstrasyonlar ise 2020’de yine çokça göreceğimiz tasarım trendleri arasında.

 

Çarpıcı Ögelerle Süslenen Tipografik Tasarımlar

Şekiller, desenler, dokular ve imgeler ile zenginleştirilmiş ve daha sanatsal dokunuşlar ile süslenmiş tipografik tasarımların 2020 yılında grafik tasarımın birçok türünde yoğun olarak kullanılması bekleniyor. Logo, afiş, ambalaj ve web tasarımı gibi birçok alandaki font tercihlerinde ise mesajların daha güçlü şekilde aktarılmasını sağlayan sade ve kalın fontlara doğru bir eğilim dikkat çekiyor.

 

Gradyanlar ve Yumuşak Renk Tonları

 

2019’un ve son dönemlerin tasarım eğilimlerine bakıldığında 2020 yılında da gradyanların birçok harika tasarımda karşınıza sık sık çıkma ihtimalinin yüksek olduğu söylenebilir. Yeni yıldaki renk tonu tercihlerinin ise “muted color” diye adlandırılan daha yumuşak ve sade renk tonlarından yana olacağı tahmin ediliyor.

*Bu yazı ilk kez siradisidigital.com/blog da yayımlanmıştır.

0

Yorumlar