E-Bülten listemize abone olun.

ABONE OL
0
2018 Yılında Trend Olacak Dijital Pazarlama Stratejileri

2018 Yılında Trend Olacak Dijital Pazarlama Stratejileri

Zaman nasıl hızlı akıyor, öyle değil mi? 2017 yılının ilk yarısını geride bıraktığımız şu günlerde teknoloji kulisleri 2018’in dijital trendlerini konuşmaya başladı bile.

 

Sosyal medya ağlarının sarsılmaz bir ivme kazandığı, video reklamların hızla yükseldiği ve işin içine sanal gerçeklik deneyimlerinin dahil olduğu dijital pazarlama stratejilerine 2018 ne katacak, hepimiz merak ediyoruz.  Hatta büyük işletmelerin çoğu, yılın ikinci yarısında gelecekteki dijital pazarlama hamlelerini netleştirmiş oluyor.

 

Öyleyse, “2018 yılının dijital dünyaya neler getireceği” ağırlıklı olarak üzerinde durulması gereken bir konu.  Sizin için farklı kaynaklardan ve uzman öngörülerinden derlediğimiz 2018 yılının dijital trendlerini gelin, detaylıca inceleyelim:

 

1. Gerçek Zamanlı Pazarlama Devri Başlayacak

Doğrudan dijital pazarlamada, bir paradigma kayması olduğunu söylemek mümkün: Dijital pazarlama, kampanya merkezli iletişimden müşteri merkezli etkileşime doğru yol alıyor. Ve 2018 yılı bunu zirvede deneyimleyeceğimiz bir süreç olacak.

 

 

Mobil internet kullanımının en tepeye noktaya ulaşmasıyla birlikte kullanıcılar artık “her an açık”. Tüketmeye, bilgiye, etkileşime… ve marka deneyimi yaşatacak pek çok şeye. Dolayısıyla kullanıcı için “anı yakalayan” stratejiler daha değerli olacak ve markalar gelecek yıl, gündeme daha hızlı bir şekilde dahil olarak gerçek zamanlı pazarlama anlayışını benimseyecekler.

 

2. Video Reklamcılığın Altın Çağı Olacak

Video içeriğin her koşulda tepe noktada olduğu bugünlerde, video reklamların geleceğinden bahsetmemek mümkün olmaz. Özellikler 2017 yılına damga vuran dikey videoların hızlı yükselişi, 2018 yılının video reklamcılığın altın çağı olacağını gösteriyor.

 

 

Hikaye paylaşımları, tekrarı yayınlanabilen canlı yayınlar ve sosyal medya kanallarında yer bulan kreatif videolar… Her biri video içeriğin kullanıcı üzerinde bıraktığı dinamik etkiyi arttırıyor. Video reklamcılığın 2018’e damga vuracağını söylerken, elbette yalnızca yaratıcı içeriklerin bu sıçramayı yapacağını belirtelim. Aksi takdirde, uzun ve kullanıcıyı sıkan tanıtım videolarının geleneksel medyada yer bulması bile artık mümkün değilken, 2018 itibariyle dijital bir çöpe dönüşeceğini söyleyebiliriz.

 

3. Kişiselleştirilmiş İçerik Önem Kazanacak

İçerik pazarlaması var olduğundan bu yana hep değerliydi. Ancak her şeyde olduğu gibi onunda üzerine bir şeyler koymak gerekiyor. Kreatif içeriğin değer kazandığı dijital pazarda, 2018 yılı kişiselleştirilmiş içerikleri parlatacak. Bu da demek oluyor ki jenerik içeriklerin son kullanmak tarihi yavaş yavaş doluyor.

Dijital pazarlamada müşteriler kendilerini daha özel hissettirecek, yalnızca ona ait olduğunu düşündüğü içeriğe bir şans veriyor. Gelecek yıllarda bunun daha yoğun bir deneyim olduğuna şahitlik edeceğiz.

4. Giyilebilir Teknolojiler Evrimleşecek

Akıllı gözlükler, akıllı saatler, dijital imza, akıllı ev teknolojileri, ağ donanımlı arabalar… derken giyilebilir teknolojiler, adeta boyut atladı. Veri yönetiminin hız kazanması ve  sanal gerçeklik uygulamalarının fiziksel yaşama entegre edilmesinin bundaki payı oldukça büyük.

 

 

Uzmanlar, 2018 yılında da bu yükselişin devam edeceğini hatta gelişeceğini ön görüyor. Giyilebilir teknolojilerin herkesin kullanımında olması beklenirken özellikle sağlık ve spor alanındaki yatırımlarla dijitalin faydaları daha çok gün yüzüne çıkacak.

 

5. Sosyal Medya Olmazsa Olmazların Başında Gelecek

Bundan bir kaç yıl önce sosyal medya fikri, belki de aklımıza bu denli yatmıyordu. Ancak bugün, sosyal medyasız bir hayatı neredeyse tasavvur edemiyoruz. Tarihler 2018 yılını gösterdiğinde ise bu durum hayli gelişmiş olacak. Sosyal medya yalnızca keyifli vakit geçirdiğimiz bir araç olmaktan öteye geçerek iş yapış şekillerimizi kökten değiştirecek.

 

 

Tüm dünyayı birbirine bağlayan dinamik bir güç olarak, var olan platformların daha da büyüyeceğini ve vizyonlarını farklı alanlara entegre edeceği ise beklenen gelişmeler aşamasında.

 

2018 yılına dair dijital trendleri ele aldığımız bu yazımıza sizinde eklemek istediğiniz noktalar olursa mutlaka yorum alanında bizimle paylaşın. Geleceğin biraz olsun netleşmesi adına şimdiyi irdelemek hem bireylerin hem de markaların temel görevi diye düşünüyoruz.

 

Sizde işletmenizin dijital pazarlama stratejisini profesyonel bir şekilde belirlemek, 2018 yılı trendlerine uygun kurumsal kimlik, web site tasarımı ve sosyal medya yönetimini hayata geçirmek için Sıradışı Digital Experience Studio ekibinden destek alabilirsiniz. Güncel çalışmalarımızı takip etmek için web site ve sosyal medya hesaplarımızı ziyaret edebilirsiniz.

Detaylı Bilgi: 0850 304 33 34

Geleceğin daima gelişim ve fayda getirmesi umuduyla… Andan faydalanmayı sakın unutmayın.

 


0

Yorumlar