E-Bülten listemize abone olun.

ABONE OL
0
2018 Yılı Instagram Pazarlama Trendleri

2018 Yılı Instagram Pazarlama Trendleri

Her ay 2 milyondan fazla reklam veren sayısına ulaşan Instagram, 2018 yılında da kendi geliştirmeye ve başarılarını katlamaya devam edecek gibi gözüküyor. Her yıl kat kat artan aktif kullancı sayısı, gitgide Facebook’a yaklaşıyor. Nisan ayında aylık 700 milyon aktif kullanıcısı varken, bir ay önce bu sayının 100 milyonluk bir artış göstererek 800 milyon olduğu açıklanmıştı. Instagram kendi bu denli geliştirirken, bir iş aracı olarak da daha önemli bir hale geliyor.

 

Instagramın 26 Eylül 2017’de sunduğu istatistiklere göre, aylık 800 milyon aktif kullanıcısı bulunuyor. Bu sayı aylık Twitter kullanıcılarının iki katı kadar. Ayrıca günde yaklaşık 500 milyon kişi aktif olarak Instagram kullanıyor. Her gün 80 milyon fotoğrafın yüklendiği Instagram, internet kullanıcılarının yüzde 20lik bir kısmının etkin olduğu bir platform. Bu istatistikler, Instagram’ın, iş aracı olarak ne kadar yüksek potansiyelli bir ortam olduğunu kanıtlıyor zaten. Şimdi gelelim 2018 Instagram Pazarlama Trendleri’ne…

 

Akıllı Görsel Arama

Facebook, son zamanlarda fotoğraflardaki objeyi tanımlayabilen bir yapay zeka geliştirmek için çalışıyor. Bu özelliğin Instagram için de oldukça faydalı olacağı düşünülüyor. Özellik Instagram’da kullanılırsa, insanlar artık arama kısmına fotoğraf için yapılan açıklamada yazan kelimeleri değil, fotoğrafta ne çekildiğini de arayarak bulabilecek.

 

Alışveriş Etiketleri

Geçtiğimiz Kasım ayından beri alışveriş etiketlerini test eden Instagram’ın, 2018 yılında bu özelliği ön plana çıkarması bekleniyor. Instagram iş dünyasına yeni bir soluk getirecek olan alışveriş etiketlerinin, önümüzdeki aylarda test aşamasından geçerek kullanılması bekleniyor.

 

Sürekli Gelişen Hikayeler

Instagram, hikaye paylaşma özelliğine sürekli olarak bir yenilik getiriyor. Bu yenilikler, özelliğin daha çok kişi tarafından, daha sık kullanılmasını sağlıyor. 2018 yılında da hikayelerin kullanımının artması ve arttırılmış gerçeklik özelliğinin de eklenmesi bekleniyor.

 

360 Derece Fotoğraf ve Videolar

Facebook 360 derece fotoğraf çekimini kolaylaştırmak için uzun süredir bir takım çalışmalar yürütüyor. Fotoğraf ve video odaklı bir ortam olan Instagram, 360 özelliğini kolay oluşturulabilir bir içerik haline getirirse, 2018 yılında oldukça popüler olması bekleniyor.

 

Haritada Konum Paylaşma

Snapchat’in hikaye paylaşma özelliği, Instagram’da büyük bir ilgi görmüştü. SnapMaps benzeri bir haritada canlı konum paylaşma özelliği Instagram’a girerse, oldukça sık kullanılacağı öngörülüyor.

0

Yorumlar