E-Bülten listemize abone olun.

ABONE OL
0
2018 Tasarım Trendleri ve Yenilikleri

2018 Tasarım Trendleri ve Yenilikleri

Bir yıl daha geçti ve geride bıraktığımız 2017 tasarım dünyasına birçok yenilik getirdi. Peki 2018 yılı neler getirecek? İşte 2018 yılında trend olması beklenen tasarımlar.

 

1. 3 Boyutlu Yaşam Alanları

Geçtiğimiz son iki yılda 3D tasarımlarımlarda  büyük bir artış görüldü. 2018’de 3D çalışmaların çok daha popüler hale geleceği öngörülüyor. Bu tür tasarımların özellikle logolar ve ürün yerleştirmelerinin kombinasyonları ile kullanılması bekleniyor.

 

2. Daha Fazla Arttırılmış Gerçeklik Tasarımı

 

 

 

Arttırılmış gerçeklikte hızlı büyümenin; oyun, video ve uygulama endüstrilerine yanı sıra, tasarım dünyasına da büyük bir etkisi olacaktır. Özellikle mobil cihazlara yönelik uygulamaların, 3D tipografi gibi yaratıcı çalışmalara yol açması bekleniyor.

 

3. Daha Fazla 3 Boyutlu Tipografi

2018 yılında, 3 boyutlu tipografinin popülerliğinde büyük bir artış bekleniyor. Bu tür çalışmaların ana teması etkileyici görünmek ve yaratıcılığın sınırlarını zorlamaktır. 3D çalışmalar, izleyici kitlede büyük bir etki bıraktığından dolayı kurumlar için büyük bir önem kazanmıştır. Ayrıca 2018 yılında daha fazla 3D tipi animasyon göreceğimize de kesin gözü ile bakılıyor.

 

4. Dijitalize Edilmiş El Yapımı Sanat

Yeni çıkan araçlar ve uygulamalar, elle çizilmiş eser ile dijital olanı birleştirme konusunda büyük kolaylıklar sağlıyor. Photoshop’un eski fırça günleri artık kesin olarak bitti ve ‘dijital boya fırçası’ adı verilen yeni nesil fırçalar bu trende öncülük ediyor. Bu tür fırçalar, modern ve estetik açıdan hoş görünen bir görünüm oluşturmak için, sanatçıya daha fazla olasılık tanıyor.

 

5. Daha Canlı ve Parlak Renkler/ Degradeler

Degradeler son yıllarda büyük bir geri dönüş yaptı ve bu eğilimin devam etmesi, ancak çeşitlenmesi bekleniyor. Özellikle parlak ve canlı renklerin çeşitli dokularla kombinasyon halinde kullanılacağı tasarımlar ile degradelerde bir yenilik keşfedebiliriz.

 

6. İki Boyutlu Tasarımlar İle Birleştirilmiş Üç Boyutlu Animasyonlar

2. maddede bahsedilen Arttırılmış Gerçeklik eğilimine benzer bir şekilde, yetenekli tasarımcı Baugasm’ın poster dizisinde yaptığı 3 boyutlu grafiklerin animasyonlar ile iki boyutlu bir düzlemde yer aldığı tasarımların popülerleşmesi bekleniyor.

 

7. Esnek 3 Boyutlu Tasarımlar

Son iki yılda 3D tasarımı mükemmelleştirecek sıçramalar oldu. Gerçek ile kurgu arasındaki kesiştirmeyi bulanık ve anlaşılmaz hale getiren esnek 3D tasarımlarda bunlardan biri. 3D çalışmaları daha dikkat çekici hale getiren bu tasarımlar, sıvılar gibi doğadan tanıdığımız hareketleri içerse de hayal gücünün sınırlarını zorlamayı başarıyor.

8. Daha Fazla Sanatsal Fotoğrafçılık

Yaratıcı ve sanatsal set tasarımları kullanarak yapılan modern fotoğraf çekimlerinin, marka ve kampayanları daha cesur ve keskin hale getirmesi bekleniyor.

 

9. Modern Retro İllüstrasyonlar

Retro bir görünüm ile kombinlenmiş modern illüstrasyonların, 2018 tasarım trendleri arasında ilk sıralarda yer alması bekleniyor.

 

10. Daha Canlı Renklere Sahip Fotoğraflar

Fotoğrafçılar arasında yakında popüler hale gelmesi beklenen bir başka eğilim ise daha renkli bir aydınlatma ile oluşturulan parlak fotoğraflar. İki veya daha fazla renk tonu kullanılarak yapılan renk geçişleri ve kontrastlar, şimdiden fotoğrafçıların gözdesi haline gelmiş durumda.

 

11. Uyumlu Logolar

Uyumlu logolar, mobil cihazlar tarafından yönetilen günümüz dünyasında giderek daha da önem kazanıyor. Artık bir logo oluşturmak ve değişen ekran boyutları ile ölçeklendirmek yeterli sayılmıyor. Logolar, mobil, tablet, masaüstü cihazlar ve daha pek çok sürümü içeren hale geliyor.

 

12. Basitleştirilmiş 3D Logolar

Logo tasarımındaki yeni trendin, dengeli bir derinlik katacak, yumuşak ve belirgin örtülü renk geçişlerinden faydalanılarak basitleştirilmiş şekillerin basit bir şekilde bir araya getirilmesiyle oluşan çalışmalar tarafından belirlenmesi bekleniyor. Rengin genel kullanımı, daha parlak ve daha doygun hale gelecek ve markaya cesur bir görünüm kazandıracaktır.

 

13. Özel Tasarım Sanatsal Fontlar

Parçalanmış, çarpıtılmış, görsel olarak kırılmış yazı tipleri gittikçe popüler hale geliyor. Hatta fare imleçlerine tepki veren fontların, 2018’e damga vuran trendlerden olması bekleniyor.

 

14. Web Tasarımında Daha Fazla 3D

2018 Web Tasarım Trendleri arasında önemli bir rol alan 3 boyutlu unsurlar, eğilim, hareket ve doku ile oynanınca farklı bir tasarım ortaya çıkartıyorlar. 3D öğelerin ve ortamların kullanımı, her web sitesini son derece benzersiz ve estetik kılıyor.

 

15. Etkileşimli Fare İmleçleri

Etkileşimli fare imleçleri, bir web sitesinin kullanıcı deneyimine başka bir katman ekler. Kullanıcı, imleci tek tek web sitesi için özelleştirilmiş belirli etkileşimlerle kontrol eder.

16. Yaratıcı Web Site Yüklemeleri

Web sitelerinin sıkıcı yükleme çubukları kullandıkları günler geride kalıyor. Bunun yerine daha yaratıcı yükleme animasyonları geliyor.

 

17. El Yapımı Görünümlü 3D Çalışmalar

El yapımı ve dijital sanatın kesişiminin 2018’e damga vurması bekleniyor. Kağıt gibi malzemelerle yapılmış gibi görünen 3D çizimler, giderek popülerleşiyor.

 

18. İzometrik Tasarımlar ve Fotoğraflar

İzometrik projeksiyon, üç boyutlu nesneleri iki boyutta görsel olarak temsil etmek için kullanılan bir yöntemdir. Fotoğraf, illüstrasyon, 3D tasarım ya da ikonografide olsun, izometrik tasarım büyük bir gelişim gösteriyor.

19. Düz Tasarımlara Derinlik Eklemek

Düz ve minimal tasarımlar, gerçekçi gölgeler kullanılarak 3 boyutlu bir görünüm elde ediyor. Nesnelerin farklı katmanlara ayrıldığı, netlik ve bulanıklığın kombinasyonu ile özerk olarak etkileşime girdiği bu tasarımlar, 2018’de daha sık karşımıza çıkacakmış gibi görünüyor.

 

Kaynak: https://www.behance.net/gallery/60273889/2018-Design-Trends?lipi=urn%3Ali%3Apage%3Ad_flagship3_feed%3BBW2UxDa%2FS5SpAnVGIFB8OA%3D%3D&licu=urn%3Ali%3Acontrol%3Ad_flagship3_feed-object

0

Yorumlar