E-Bülten listemize abone olun.

ABONE OL
0
2017 Yılında Konut Sektörüne Damga Vuracak Dijital Gelişim Faaliyetleri

2017 Yılında Konut Sektörüne Damga Vuracak Dijital Gelişim Faaliyetleri

Son yıllarda büyük bir ivme kazanan gayrimenkul pazarlaması, dijital gelişim olanaklarının artması ile birlikte büyük bir değişim gösterdi. Yerli ve yabancı yatırımcıların büyük ve küçük ölçekli konut yatırımları için izlediği pek çok tanıtım faaliyeti ile birlikte gayrimenkul sektöründe dijital pazarlama faaliyetleri oldukça önem kazandı.

 

İnşaat firmaları için  zaman ve bütçe sınırlarını ortadan kaldırabilecek nitelikte bir güce sahip olan dijital gayrimenkul pazarlaması, sosyal medya, e-posta ve mobil uygulamalarla gayrimenkul profesyonelleri için konut projelerinin dijital varlığını inşa ediyor.

 

konut-sektorunde-dijital-pazarlama

 

Konut satışlarında gözle görülür bir artış vaat eden dijital pazarlama stratejileriyle sizde gayrimenkul pazarlamasına dair yenilikçi yaklaşımları yakından takip edebilirsiniz.



1. Gayrimenkul Sektörü İçin Kreatif Sosyal Medya Pazarlaması


Sosyal medya, tasarımı, kurulumu ve pazarlamasıyla gayrimenkul firmaları için mükemmel bir ortam sunuyor. Bunu fırsatı değerlendirmek ise tamamen firmaların vizyonuna kalıyor. Sosyal medya gibi yeni nesil iletişim araçları ile kullanıcılara ulaşmayı hedefliyorsanız sıkıcı paylaşımlardan vazgeçmelisiniz.



Bugüne kadar rakip firmaların yaptıklarını bir kenara bırakıp, kendi markanız için eğlence ve yaratıcılık içerek mesajlar kurgulamalısınız. Gayrimenkul pazarlamasını sosyal medyaya yansıması sizin markanızla birlikte farklı bir yön kazanmalı. Ev alım satımı konusunda merak edilen tüm unsurlar kendi markanıza has bir dille tüm cevaplarını bulmalı.

 

2.Gayrimenkulde Aylık Dijital Pazarlama Planı

 

Gayrimenkul dijital pazarlama etkinliklerinde daima güncel kalmak ve içerik planınızı rutin olarak yenilemek marka imajı için çok değerlidir. Bir marka olarak online pazarlama stratejinizi rastgele kendiniz belirlemeye çalışıyorsanız büyük bir çılgınlık yapıyor olabilirsiniz.

 

konut-sektorunde-dijital-pazarlama-2

 

Buna alternatif olarak dijital pazarlama alanında deneyimli profesyonel ajanslardan yardım alabilirsiniz. Kurumsal blog yazımı, web site yönetimi, dijital ve outdoor mecra tasarımlarıyla gayrimenkul projenizin binlerce kişiye ulaşmasını sağlayabilirsiniz.

 

3. Gayrimenkul Pazarlamasında Özgün Web Site Tasarımı


Konut firmalarının kendine has dijital varlıklarının olması çağımızda büyük bir gereklilik. Hatta firmaların kurumsal web sitelerinin yanı sıra gayrimenkul projelerine ait özel micro web sitelerinin olması da önem kazandı. Müşterilere doğrudan ulaşmak ve onlara proje konusurunda detaylı fikirler vermek için web site tasarım ve yazılımında önemsenmesi gereken unsurlar mevcut.

 

    • Tasarımda hazır template kullanılmamalı
    • Web siteniz daima dinamik olmalı
    • Kurumsal blog yazımı ile içerikler sürekli güncellenmeli
    • Web sayfasında bulunan her detay işlevsel olmalı

 

 

4. Gayrimenkulde Arama Motoru Optimizasyonu 

Gayrimenkul pazarlamasının olmazsa olmaz dijital ayaklarından biri de elbette arama motoru pazarlaması. Konut projelerinizin dijital dünyada kolayca keşfedilmesi için arama trendlerinde ilk sıralarda yer alması gerekiyor. Pek çok gayrimenkul firması marka farkındalıklarını yükseltmek için SEO çalışmalarına özen gösteriyor.

konut-sektorunde-dijital-pazarlama-3

5. Etkileyici ve İstikrarlı E-Mail Pazarlaması

Web sitenize kayıt olan kullanıcılara ürün, hizmet ya da projeniz hakkında daha fazla bilgi sunmak için etkileyici bir yol olan e-mail pazarlaması, doğru zamanlama ve doğru mail listesi ile güçlü bir iletişi yolu olacaktır.

 

Eğer doğru bir strateji uygulanabilirse, e-mail pazarlaması gayrimenkul projenize doğrudan geri dönüş sağlayacaktır. Elbette e-mail tasarımlarınızı mobil cihazlara entegre etmeyi unutmamalı ve ard arda gönderilen maillerle kullanıcılarınızın zamanını tüketmemelisiniz.

6. Düşünce Liderliğine Yatırım Planlaması


Gayrimenkul sektöründe firmanızın farkındalığını arttırmak için daima yeni fikirler türetmeniz gerekir. Bunun için profesyonel kişilerden kreatif marka danışmalığı konusunda yardım alabilir, bulunduğunuz bölgede sadık bir takipçi kitlesi oluşturabilirsiniz. Dijital alanda sektörel yayın yapan mecralarla iletişim kurabilir ve haftalık olarak gayrimenkul projeniz ile ilgili dijital pr çalışmaları gerçekleştirebilirsiniz.

 

shutterstock_410733745

Ev alım – satımı konusunda yenilikçi makaleler yayınlayarak müşterilerinize merak ettikleri konular hakkında fikir verebilirsiniz.

 

Gayrimenkul pazarlamasında görünen o ki, dijital pazarlama faaliyetleri, geleneksel pazarlama çabalarının çok daha ötesine ulaşıyor.  Tek ihtiyacınız olan doğru planlanmış stratejilerden sizin için en uygun olanını seçmek.

 

Gayrimenkul pazarlamasına dair stratejiler hakkında detaylı bilgi almak için bizimle iletişim kurabilirsiniz.

 

Hemen iletişime geçmek için: 0850 304 33 34

0

Yorumlar