E-Bülten listemize abone olun.

ABONE OL
0
2017 Yılı İtibariyle Gayrimenkul Yatırımında Son Durum

2017 Yılı İtibariyle Gayrimenkul Yatırımında Son Durum

Dijital dönüşümün en hızlı yaşandığı alan olan inşaat sektörü, yeni proje tanıtımlarından sanal tur ile konut gezinimine kadar satışa yönelen süreçte, teknolojinin nimetlerinden faydalanıyor.

 

İnşaat sektöründe var olan dijital ivme, yalnız bununla da kalmıyor. Kişileri gayrimenkul yatırımlarında interneti ve getirdiği teknolojileri, artık birer danışman olarak nitelendiriyor. Dolayısıyla her sektörde olduğu gibi konut sektöründe de analiz, ölçümlemeyi; ölçümleme, kontrolü; kontrol de değerlendirmeyi mümkün kılıyor.

Detaylı analizleriyle gayrimenkul sektörüne ışık tutan Hurriyetemlak.com, aylık ölçekte yayınladığı Emlak Endeksi ile konut alacaklara, farklı kentlerde değerlenen ve değer kaybeden muhitlerin istatistiğini sunuyor.

Sıradışı Digital Experience Studio olarak, konut sektörüne sunduğumuz 360 derece iletişim stratejisi çerçevesinde yatırımlarına yön vermek isteyenler için son 1 ayda değerlenen muhitleri açıklıyoruz.

 

Mayıs 2017 itibariyle ülke genelinde gayrimenkul sektörüne baktığımızda Türkiye’de ortalama konut fiyatının 2.730 TL/m2 olduğunu görüyoruz. Geçtiğimiz aylara göre kiralık konutlar, %-5’lik oranda bir azalma yaşayarak metrekare fiyatı,18 liradan işlem görüyor.

 

 

Türkiye’nin büyük şehirlerindeki satılık konut rakamlarına daha yakından baktığımızda, ortalama metrekare fiyatı İstanbul’da 4.444 lira, Ankara’da 1.738 lira, İzmir 2.556 lira, Antalya 1.963 lira ve Eskişehir 1.620 lira olarak satışlara yansıyor. Büyük şehirlerdeki tercih oranına göre bazı semtler değer kazanırken, bazı semtlerde geçen aylara oranlara düşüş gözleniyor.

 

İstanbul emlak piyasasında %4,1 oranıyla Başakşehir, %3,6 oranıyla Tuzla ve Silivri de konut fiyatları artarken; %-4,8 oranıyla Eyüp, %-4,5 oranıyla Beşiktaş, %-4,3 oranıyla Adalar da düşüş yaşanıyor. Ankara emlak piyasasında değerlenen semtler Kazan, Pursaklar ve Keçiören olarak tanımlanırken Yenimahalle de %-0,6 oranında azalma söz konusu.

Emlak endeksinde kıyı bölgelere doğru geldiğimizde İzmir’de %7,3 Seferihisar, %5,0 Bergama, %3,7 Çeşme artışı yaşayan semtler arasında yer ediniyor. İzmir’de fiyatı düşen semtler Narlıdere ve Kemalpaşa olarak gösteriliyor. Akdeniz kıyılarında ise Antalya’daki emlak piyasası göze çarpıyor. Döşemealtı, Korkuteli ve Aksu gibi çevrelerde artış olurken turizm gözdesi Kaş’ın ve Kemer’in satış değerlerinde ufak bir düşüş mevcut.

 

Öğrenci kenti Eskişehir, son yıllarda büyük konut yatırımlarına ev sahipliği yaparken gayrimenkul yatırımlarında değer kaybetmediği gözleniyor. Eskişehir’in Tepebaşı semtinde satılık konutlar %10 oranında değerlenirken, Odunpazarı’ndaki artış %7 olarak rakamlara yansıyor.

 

Konut sektörüne yatırım yapmayı planlayanlar için farklı şehirlerin dijital istatistikleri, satın alma kararını şekillendiriyor. Siz de yeni nesil gayrimenkul pazarlamasına yönelik yaptığımız çalışmaları incelemek isterseniz Sıradışı Digital Experience Studio kurumsal web sitesinden ve sosyal medya kanallarından bizleri takip edebilirsiniz.

0

Yorumlar