E-Bülten listemize abone olun.

ABONE OL
0
2017 Logo Tasarım Trendleri

2017 Logo Tasarım Trendleri

2016 yılını acısıyla tatlısıyla uğurladığımıza göre, önümüzde 12 ay için geçerli olacak dijital trendleri incelemeye devam ediyoruz.

 

Tasarım eğilimleri her yıl değişmesine rağmen, logo tasarımının altını çizen felsefe hiçbir zaman değişmez. Çünkü logo tasarımı, yalnızca müşteriler üzerinde bir sonsuz izlenim bırakmak için değil, aynı zamanda markanın mesajını iletmek için kurgulanır.

 

Kurumsal Kimlik Oluşturmak için ilk sırada ve vazgeçilmez olması büyük önem taşır.

 

Yeni yılda daha da güçlenecek ve daha popüler hale gelecek olası logo tasarım trendlerini ve mevcut logo tasarım eğilimlerini sizler için belirledik. Markanızın kurumsal kimliğini yenilemek ya da yeni bir marka imajı yaratmak istiyorsanız harika logo örneklerinden de oluşan bu yazımıza mutlaka göz atmalısınız.

 

İşte vintage tasarımlardan çizgi sanatına, el yazısından minimalist vurgulara 2017’nin yükselen logo tasarım trendleri:

 

1. Aslına Uygun Minimalizm Vurgulu Logolar

2017 yılı tam anlamıyla “minimal tasarımların” yılı olacak. Az şeyle, çok şey söylemek minimalizmin temel unsuru. Bu nedenle en basit haliyle marka mesajı sunan “düz tasarım” trendi, logo tasarımlarında çokça kullanılacak.

 

minimal-logo-tasarim-trendleri-2017

Minimalist logo tasarımlarında anlam açıkça ortadadır. Yaratıcı kurguyla sunulan logo tasarımları, marka mesajını müşterilerin doğrudan algılayacağı şekilde dizayn edilir. Bu da potansiyel müşterilere etkin bir şekilde ulaşmak için kolay ve gerekli bir yoldur.

 

2. Logo Tasarımında El Yazısı Yükselişte

Restaurantlar, cafeler, butik ürünler için her daim harika seçenekler sunan el yazısı, 2017 yılı logo tasarım trendlerinde de kendine yer buluyor.

el-yazisi-logo-tasarim-trendleri-2017

El yazısı ile tasarlanan logo tasarımları, özellikle markalar için sempatik ve sıcakkanlı bir kimlik sunuyor. Elle çizilen fontlar ve çizgiler, kullanıcılara daha insancıl, rahat ve yakın hissettiyor. Kesinlikle böylesi pozitif bir imaj için çaba harcamaya değer.

 

3. Çizgi Sanatı

2015 yılından itibaren kullanımı yaygınlaşan çizgisel logo trendi, bu yıl itibariyle zirveye oturacak gibi gözüküyor.

cizgi-sanati-logo-trendleri-2017

 

 

Genellikle düz zemin üzerine tek renkli ya da tonlamalı kalın çizgilerin yer aldığı tasarımlar, yaratıcılık açısından sınır tanımıyor. Markanız için eğlenceli logo ikonu yaratma düşüncesindeyseniz çizgi sanatı sizin için sıra dışı alternatifler sunabilir.

 

4. Etkisi Geçmeyen “Vintage” Tarz

Nostaljik değerler her zaman kıymetlidir. Özellikle gittikçe dijitalleşen dünyamızda tüm kullanıcılar geçmişe dair güçlü duygu ve hatıralar besliyor.

 

vintage-logo-tasarim-trendleri-2017

Vintage tasarımlar, bu anlamda çok daha etkileyici olabiliyor. Kullanıcıya samimi gelen retro logo tasarımları, marka sadakatini güçlendiren bir kurguya sahip. Ancak, her tasarımda olduğu gibi “vintage” tarzının da markalar için doğru uygulanması önemli. Aksi halde markanız, kullanıcılar için demode kalabilir.

 

5. Negatif Boşluklar

Negatif ve pozitif alanların farklı kurgularla tasarlanmasına dayanan bu logo stilinde tek bir çizimle iki farklı imaj ortaya konur.

 

negatif-bosluklar-logo-tasarim-trendleri-2017

Özellikle kullanıcılar için heyecan veren bir deneyim olan negatif boşluklar, algı seçiciliğine göre ilk bakışta her kullanıcı için farklı bir yansıma sunuyor.

 

6. Logo Tasarımında Hareketli Parçalar

Elbette, en etkilisini en sona sakladık. 2017 logo tasarım trendlerine tam anlamıyla damga vurabilecek stil: hareketli logo parçaları.

hareketli-logo-tasarim-trendleri-2017

Logo tasarımınızı daha etkin bir hale getirmek için bazı ikonik parçaları hareketlendirmek yaratıcı bir alternatif olacaktır. Özellikle tipografik logo stillerinde dikkat çeken bu kullanım GIF desteğinin çeşitli platformlarda artması ile birlikte 2017 yılında daha da yaygınlaşacak.

 

Kurumsal Kimliğinize güç katmak ve markanızı birlikte büyütelim istiyorsanız bizimle iletişime geçin.

 

Hemen Arayın: 0850 304 33 34

 

 

 

 

 


0

Yorumlar