E-Bülten listemize abone olun.

ABONE OL
0
2016 Yılında En Çok Bu Kitaplar Okundu

2016 Yılında En Çok Bu Kitaplar Okundu

Kitaplar, araladıkları hayal dünyasıyla zamanı hiç geçmeyen dostlarımız… Kimisi satırlarıyla zamansızlığa imza atarken, kimisi yepyeni bir yaşamın var olabileceği konusunda bizi yüreklendiriyor.

 

Her yıl olduğu gibi bu yılda elimizden düşüremediğimiz yüzlerce kitap mevcut. Biz de sizler için 2016 yılının en çok okunan kitaplarını derledik. İçlerinde hala okumadığınız öyküler varsa listemizden ilham alabilirsiniz.

 

Küçük Prens – Antoine De Saint-Exupéry

kucuk-prens

Küçük Prens’in dünyası, yaşama daha yakından bakmak için sana bir kapı aralayacak. O kapının ardından baktığında “büyüdüğünü” ve hayatı nasıl anlamlandırdığını bir kez daha anlayacaksın.

İçimizdeki Şeytan – Sabahattin Ali

icimizdeki-seytan

Hayat boyunca yapılan hataları kabullenmeyerek, tüm kusurlarımızı içimizdeki şeytana yüklemek… Sabahattin Ali, insan kişiliğindeki bu aldanışı, kendisi olamayan insanların toplumu nasıl kanattığını İçimizdeki Şeytan’da aktarıyor.

Sofie’nin Dünyası – Jostein Gaarder

sofienin-dunyasi

Felsefe tarihi üzerine yazılan Sofie’nin Dünyası, tarihin önemli duraklarından Rönesans dönemini sürükleyici bir dille anlatıyor. 15 yaşındaki Sofie’nin posta kutusunda “Kimsin” yazılı bir not bulmasıyla derinleşen hikaye, hayat kılavuzunuz olacak.

Şeker Portakalı – Jose Mauro de Vasconcelos

seker-portakali

“Günün birinde acıyı keşfeden küçük bir çocuğun öyküsü.” Şeker Portakalı, küçük Zeze’nin başına gelen büyük sarsıntıları anlatırken tüm içtenliğiyle hayatınıza dokunacak.

Bin Dokuz Yüz Seksen Dört – George Orwell

1984_ kapak

Geleceğe dair kabus senaryosunun yazıldığı distopyada, George Orwell’in tasvir yeteneğiyle totaliter dünya düzenine en ince ayrıntısına kadar şahit olacak ve eserin zamansızlığına hayret edeceksin.

Dönüşüm – Franz Kafka

donusum-baski-on-kapak-1

Kötü bir rüyadan uyanan Gregor Samsa’nın, kendini yatağında korkunç bir böceğe dönüşmüş olarak bulması… Franz Kafka’nın Dönüşüm’ü, farklının dışlandığı dünyaya bir başkaldırıdır.

Simyacı – Paulo Coelho

simyaci

Mevlana’nın Mesnevi’sindeki küçük bir öyküden yola çıkan Simyacı, İspanya’dan Mısır Piramitleri’ne uzanan bir hazine arayışını konu alıyor. Mistik bir peri masalı tadında işlenen yaşam öyküsü, adeta bir kılavuz niteliğinde.

İçimdeki Müzik – Sharon M. Draper

1984_ kapak

1984_ kapak

İçimdeki Müzik, aynı zamanda hem komik hem de ilham verici. Beyni mükemmel işleyen, ancak yürüme, konuşma yeteneklerini yerine getiremeyen Melody’nin hikayesi, gerçek bir yaşam öyküsünü okuyucuya aktarıyor.

 

0

Yorumlar