E-Bülten listemize abone olun.

ABONE OL
0
HepsiBurada 2016 Online  Alışveriş Raporu

HepsiBurada 2016 Online Alışveriş Raporu

Alışveriş alışkanlıklarımızı kökten değiştiren e-ticaret siteleri arasında başarılı bir konuma sahip olan hepsiburada.com, 2016 yılı online alışveriş tercihlerini açıkladı.

 

Akıllı Telefonlar İlk Sırada

2016’da hepsiburada.com üzerinden yapılan alışverişlerde teknoloji ürünleri, “akıllı telefon” satışı ile birinci sırada yer alıyor.

 

 

Online Bebek Bezi Siparişi

Binlerce farklı kategoride ürün çeşidiyle müşterilerine güvenli alışveriş deneyimi yaşatan hepsiburada’nın dikkat çeken verilerine göre; geçtiğimiz yıl platformdan en çok “bebek bezi”  sipariş edildi. Bebeklerin ihtiyaçlarını karşılamak için anne ve babaların online bebek bezi sipariş etmesi, e-ticaretin gündelik yaşamımızda ne denli yer ettiğinin ufak bir göstergesi.

 

Erkekler Alışverişte Önde

Her ne kadar kadınların alışverişe olan ilgisi daha yüksek olsa da 2016 yılında hepsiburada.com moda ve kişisel bakım kategorisinde, erkekler daha öndeydi. Erkeklerin en çok tercih ettiği ürünler, “kol saati” ve “göbek korsesi” olurken kadınlar “saç düzleştirici”, “göğüs dikleştirici bant” ve “epilasyon cihazlarını” tercih etti.

 

Spor Ürünlerine İlgi Yoğun

Kullanıcıların sağlıklı yaşama gösterdikleri ilgi, hepsiburada.com’un satış istatistiklerine de yansıdı. Erkekler en çok “dambıl seti”alırken, kadınlar “Ebru Şallı’nın pilates setlerini” tercih etti.

 

 

En Moda Renk: Siyah

hepsiburada.com üzerinden 2016 yılı boyunca sipariş edilen ürünler değerlendirildiğinde kullanıcılar en çok “siyah” rengini tercih etti. Siyahın sonrasında beyaz, mavi ve kırmızı renkleri geliyor.

 

Kürk Mantolu Madonna

Geçtiğimiz yıl çok tartışılan konuların başında gelen, Sabahattin Ali’nin “Kürk Mantolu Madonna” eseri en çok satılan kitapların başında yerini aldı.  Orhan Pamuk’un “Kırmızı Saçlı Kadın” kitabı da yoğun ilgi gördü.

 

E-ticaretin hızlı yükselişini gözler önüne seren hepsiburada.com, 2016 online alışveriş istatistikleri ile hayatı kolaylaştırdığını bir kez daha kanıtlamış oldu.

 

 

0

Yorumlar