E-Bülten listemize abone olun.

ABONE OL
0
Dijital Gündemde Bu Hafta | 10 – 16 Nisan 2017

Dijital Gündemde Bu Hafta | 10 – 16 Nisan 2017

Değişmeyen tek şey, değişimin kendisiyken hızla ilerleyen teknoloji ve onun getirisi olan dijital ağlar yerinde durmuyor. Büyük şirketler yeni platformalarıyla, sosyal medya kanalları değişen özellikleriyle dijital gündemin seyrini değiştiriyor.

 

Değişimle barışık, yenilikle dost bir ekip olarak biz de sizler için bu haftanın sosyal medya özetini derledik.

 

“Geçtiğimiz hafta dijital evrende neler olmuş?” gelin hep birlikte bir göz atalım:

 

1.Google İşe Alım Servisi: Hire İle Gündemde

Önümüzdeki aylarda resmi olarak tanıtılması beklenen Hire, Google’ın işe alım servisi olarak hizmet verecek. Bu atılımla kariyer platformalarına Google imzası ile yeni bir atılım eklenmiş olacak.

LinkedIn, Jobvite, Lever, Greenhouse gibi kariyer servisleri için Google Hire, şimdiden nur topu gibi bir rakip.  Google’ın anlaşmalı olduğu Medisas, SingleHop, DramaFever, CoreOS ve Poynt gibi şirketlerdeki açık pozisyonlara ulaşmayı sağlayacak olan Google Hire, güçlü alt yapısı düşünüldüğünde rakiplerini sollayabilir.

Şu an için resmi bir gelişme olmasa bile Google Hire platformuna hire.withgoogle.com adresinden ulaşılabiliyor ancak üyelik işlemleri henüz yapılamıyor.

 

2.Instagram Stories 200 Milyon Kullanıcıya Ulaştı

Instagram’ın Snapchat’ten uyarladığı Stories özelliği kısa sürede beklenen başarıyı yakaladı. Geçtiğimiz hafta resmi bir açıklama yapan Instagram şirketi, Hikaye platformunun günlük 200 milyon aktif kullanıcıyı aştığını açıkladı.

Instagram’ın potansiyel etkileşimi düşünüldüğünde bu sayının tam olarak bekleneni verdiğini söylemek mümkün.

Anlık paylaşımların çıkış noktası olan Snapchat için artık gerçekler son derece acı olabilir. Zira Facebook, Instagram’ın ardından Stories özelliğini WhatsApp, Messenger ve Facebook platformlarına da klonlamıştı.

 

3.Yemeksepeti, Oyunlaştırma Stratejisini Tanıttı

 


Türkiye’nin yemek sipariş ağı olarak hizmet veren Yemeksepeti, yeni dijital hamlesinde “oyunlaştırma” stratejisine yöneldi.

Semt, semt “Lezzet Muhtarları” seçmeye dayanan oyun tekniği, Yemeksepeti üzerinde gerçekleşen kullanıcı aksiyonlarını çeşitli ünvanlarla ödüllendiriyor.

Türkiye’nin en büyük oyunlaştırma projesi olarak nitelenen Yemeksepeti’nin yeni hamlesi, kullanıcıları çeşitli görevlere yönlendirerek sitedeki trafiği ve eylemleri arttırıyor.

 

4. Google Earth Yenileniyor

Google’ın dünyayı gezdiren servisi Google Earth, tüm teknolojisini baştan aşağıya yeniliyor. Geçtiğimiz hafta 18 Nisan 2017’de tüm dünyanın yeni Google Earth ile tanışacağı açıklandı.

Sanal gerçekliğin geldiği boyut düşünüldüğünde yeni Google Earth, dünyayı daha gerçekçi bir deneyim ile keşfetmemizi sağlayacak.  

Bu anlamda sanal gerçeklik gözlükleriyle Google Earth VR desteği sunulacak ve kullanıcılar dünya gezisinde boyut atlayacak.

 

 

Dijital gündemde bu haftanın önemli başlıklarını sizler için derledik. Hız kesmeden ilerleyen gelişmeler için Sıradışı Digital Experience Studio‘yu sosyal medya ve web kanallarından takip etmeyi unutmayın.

 

 

 

 

 


0

Yorumlar